Verblijfsomstandigheden van jongeren in JC Zeist zijn onwenselijk

december 1, 2023 Uit Door edward
De opvang en begeleiding van jongeren die zijn geplaatst in het Huis van Bewaring van Justitieel Complex Zeist (JC Zeist) voldoen niet aan de uitgangspunten van het  jeugdstrafrecht. Hun belangen worden daardoor geschaad, al is deze plaatsing wettelijk geoorloofd en doet JC Zeist wat het kan. Dat oordelen Inspectie van het Onderwijs, Inspectie Justitie en Veiligheid, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd en Nederlandse Arbeidsinspectie. De minister voor Rechtsbescherming en de overkoepelende dienst voor het gevangeniswezen DJI dienen volgens de inspecties duidelijk te maken hoe JC Zeist concreet rekening moet houden met de specifieke behoeften van deze jongeren. De minister had eerder toegezegd dit te doen.